Silky, classic chocolate cream pie recipe is a must have for any summer gathering
Prep Time: 45 minutes
Cook time: 380 minutes
Total time: 425 minutes
Servings: 9 Servings
INGREDIENTS:
• 19-ïnch pïë crûst, bàkëd (hòmëmàdë òr stòrë-bòûght)• 1/4 cûp còrnstàrch
• 2/3 cûp grànûlàtëd sûgàr
• 4 làrgë ëgg yòlks
• 1/2 tëàspòòn sàlt
• 8 òûncës fïnë-qûàlïty chòcòlàtë (I ûsëd à còmbïnàtïòn òf ûnswëëtënëd ànd bïttërswëët), mëltëd
• 3 cûps whòlë mïlk
• 1 1/2 tëàspòòns pûrë vànïllà ëxtràct
• 2 tàblëspòòns ûnsàltëd bûttër, sòftënëd
• 2 tàblëspòòns pòwdërëd sûgàr
• 3/4 cûp hëàvy crëàm, chïllëd
INSTRUCTIONS:
1. Bàkë yòûr pïë crûst às dïrëctëd by yòûr rëcïpë. Hërë's ònë òf my fàvòrïtë hòmëmàdë rëcïpë. Lët thë crûst còòl còmplëtëly bëfòrë fïllïng.
2. Mëànwhïlë, ïn à mëdïûm hëàvy sàûcëpàn, whïsk tògëthër thë sûgàr, còrnstàrch sàlt, ànd ëgg yòlks ûntïl còmbïnëd. Gràdûàlly whïsk ïn thë mïlk ïntò thë mïxtûrë. Brïng thë mïxtûrë tò bòïl òvër mëdïûm hëàt, whïskïng cònstàntly. Rëdûcë hëàt tò sïmmër ànd whïsk fòr àn àddïtïònàl mïnûtë òr ûntïl mïxtûrë ïs thïck.
3. Rëmòvë fròm hëàt ànd pàss thròûgh à fïnë-mësh sïëvë ïntò à làrgë bòwl. Whïsk ïn thë chòcòlàtë, bûttër ànd vànïllà ëxtràct. Còvër thë fïllïng wïth à bûttërëd wàx pàpër ànd lët còòl còmplëtëly àbòût 2 hòûrs.
4. Spòòn thë fïllïng ïntò thë prëpàrëd (ànd còòlëd) crûst. Còvër wïth plàstïc wràp ànd chïll pïë fòr àt lëàst 6 hòûrs òr òvërnïght.
5. When ready to serve, usìng an electrìc mìxer beat the heavy cream and sugar ìn a medìum bowl untìl stìff peaks form. Spoon the whìpped cream on top of the pìe. Serve ìmmedìately. Store leftover pìes ìn the refrìgerator for 2-3 days.For more recìpes vìsìt : @ Awesome Chocolate Cream Pie Recipe
Post a Comment
Post a Comment